Florida - ett fågelparadis! 9 - 16 Nov 2019 - 2 platser kvar! - Moments of Magic - Photography by Andreas Hemb

Florida - Fågelparadis ch träskmarker

Två stycken erkända och professionella naturfotografer är dina fotoguider. När solen sänker sig ned över horisonten och färger himlen röd och rosa då är vi på plats i Florida i detta fågelparadis. Himlens färger avspeglas också i vattnet. Det är varmt och skönt och du har flytt novemberrusket hemma i Sverige. När du fotograferar fåglar i Florida är du fri. Fri att ta flera steg till vänster eller höger, fri att lägga dig ned platt på mage på den varma sanden eller fri att gå och röra dig vart du vill på stranden. Detta är den stora tjusningen med Floridas stränder. Det är ett fågelparadis men du behöver inte sitta instängd i ett gömsle för att komma fågellivet nära. Häng med Andreas Hemb, professionell och prisbelönt naturfotograf och Niklas Virsen, professionell naturfotograf och svensk Olympusambassadör, till Floridas fågelparadis 2019! Denna resa är ett samarbete mellan företagen Moments of Magic (Hemb) och Fröstad Naturfoto (Virsen). Andreas Hemb har spenderat flera månader i just de destinationer som denna fotoresa och workshop åker till. Han vet precis vilka de lokala pärlorna är som inte alla fotografer hittar till samt vilken tidpunkt som är bäst att besöka dem! Tillsammans kompletterar Hemb och Virsen varandra med olika bildstilar och favoritmotiv vilket gör att du som resenär och deltagare kommer att finna mycket inspiration. Eftersom vi är två stycken guider och fotolärare samt reser i liten grupp kommer alltid någon av oss att vara tillgänglig att ge handledning i fält.

Kontakta mig på andreas@andreashemb.com för att boka eller få mer information!

Reseinfo och höjdpunkter

Datum:9 - 16 Nov 2019

Start och Avslut: Hollywood International Airport Fort Lauderdale

Antal Deltagare: 8 personer

Språk: Svenska och Engelska

Guider: Två erfarna och professionella naturfotografer i form av Andreas Hemb och Niklas Virsen

Pris: 19 500 SEK  - Handpenning på 2900:- betalas vid bokning och resterande 60 dagar innan avfärd

Höjdpunkter:
- Ett fantastiskt fågelparadis!
- Fotografera fåglar nära inpå utan att behöva använda gömsle.
- Flertalet destinationer tar oss till olika miljöer – med fokus på fågel. Alligatorer, sköldpaddor och träskmarker.
- Oemotståndliga prärieugglor
- Paradisön Sanibel Island.
- Liten grupp och två professionella guider för att säkerställa att alla får bästa möjiga bilder

RESEPROGRAM

9 november Ankomst Fort Lauderdale Airport på kvällen. Vi åker sedan till vårt boende i Fort Lauderdale.

10 november Frukost på hotellet och sen tidig avresa mot träskmarkerna i Everglades! Första stoppet blir Shark Valley. Här kommer vi att promenera i sakta mak på anlagd gångväg som skär genom träsket. Fågellivet är rikt och oskyggt, och närporträtt av anhingas och olika sorters hägrar står på menyn. I vattnet som går längs kanten av vägen regerar alligatorerna. De ligger ofta och solar bara någon meter från gångvägen. Här ses också sköldpaddor i vattnet. Efter att vi har fotograferat klart vid Shark Valley fortsätter resan längs Tamiami Trail. Vi stannar och besöker Clyde butchers fantastiska galleri som ligger mitt i Everglades. När man parkerar vid galleriet ses ofta alligatorer i vattnen. Här har vi tid för både besök inne i galleriet och en promenad på träskägorna och den magiska miljön. Vi äter lunch på en äkta Everglades restaurang i form av Crab Shack! Turen fortsätter för ett fantastiskt eftermiddagspass i Cypress Swamp Reserve. Här kommer vi gå på boardwalks och små stigar som leder ut i ett magiskt träsklandskap som taget ur en film om främmande världar. I lugn takt utforskar vi landskapet och dess rika fauna. På kvällen fortsätter bilfärden, med middagspaus till vår bas för veckan, som blir på fastlandet nära Sanibel och Cape Coral.

11-15 november Från vår bas kommer vi varje dag göra en fotoutflykt tidigt på morgonen och eftermiddag/kväll. Mitt på dagen vilar vi.
När tidvattnet är optimalt kommer vi i gryningen ta oss till fantastiska Bunche beach, en av våra egna favoritplatser! Innan solen går upp parkerar vi och promenerar ut på de exponerade sandbäddarna under ebb. När morgonen gryr får vi sällskap av hägrar, vadare och många andra strandfåglar som kommer in för att födosöka i det grunda vattnet. Här är det inte tal om något gömsle utan vi slår oss lugnt ner och låter fåglarna komma till oss. Det är en helt magisk upplevelse att helt öppet dela stranden med fåglarna i det vackra morgonljuset. Två morgnar och en eftermiddag kommer spenderas på Bunche. Fåglar vi med stor chans kommer se är liten blåhäger, trefärgad häger, rosthäger, snöhöger, ägretthäger, amerikansk blåhäger , saxnäbbar, en uppsjö plowers och vadare.
Nästa resmål blir paradisön Sanibel Island. Efter en kort biltur kommer vi till bron som tar oss över till denna fantastiska ö som till hälften består av naturreservat och resterande halvan en lugn och gammaldags Floridamiljö utan moderna storkedjor, shoppingcenter eller hotellkomplex. Fåglarna regerar här vilket vi ser redan under färden över bron där fiskgjusarna sannolikt kommer att komma upp bredvid bilen i deras jakt på fisk. Vår plan är att göra två heldagsutflykter till Sanibel Island för att kunna ta del av allt som erbjuds här. Ena dagen blir dedikerad till Ding Darling Nature Reserve, ett världskänt eldorado för fåglar. Här möter vi som troligast rosa skedstork, brun och vit pelikan, fiskgjusar, kungsfiskare, vithövdad havsörn, natthäger, hackspettar av olika slag, liten blåhäger, snöhöger och många fler arter. Vi kommer att röra oss runt en vägslinga i lugn takt och stanna för att fotografera när vi vill samt ta en tur längs reservatets vattenleder för att få uppleva de delar som endast nås med båt. Den andra dagen på Sanibel Island fokuserar vi mer på stränderna. Lokala pärlor som är extra bra för att se fiskgjusarna födosöka längs strandkanten besöks. Här ska vi också spana av vattnet efter fantastiska snäckor. Stränderna delas av vadare, tärnor och hägrar. Fyrområdet blir ett annat stopp där vi kommer nära fiskgjusar samt pelikaner och hägrar som hoppas få en godbit från de lokala fiskemännen på piren. Båda dagarna intas lunch på genuina lokala restauranger som är en upplevelse i sig.
För att få ut mer av Floridanaturen åker vi en dag till Six Miles Slough preserve. På boardwalks tar vi oss runt i träsklandskapet och fotografer landskap såväl som dess invånare.
Vi kommer också en eftermiddag bege oss till de oemotståndliga prärieugglorna som har gjort Cape Coral till sitt hem. Efter Andreas Hembs många besök i området har han mycket god kännedom om exakt var man kan stöta på dessa charmtroll.

16 november Resan har tyvärr nått sin sista dag och vi kommer lämna vår bas vi har haft under veckan. Vi kommer dock inte vila kamerorna förrän till kvällen. Ett fågelbad i form av en liten lagun blir morgonens mål och dagen fortsätter sen med att utforska de hemliga bakre gatorna som skär genom Everglades. På eftermiddagen tar vi oss till Fort Lauderdales flygplats där turen avslutas och färden hemåt påbörjas.

Inkluderat i priset:

Boende i dubbelrum med frukost. Alla transporter och biltullar under tiden i FLorida. Inträden i parker. Fotografisk handledning och guidning av Andreas Hemb och Niklas Virsen.

Ej inkluderat:
Flyg till Fort Lauderdale. Försäkringar. Luncher och middag som intas på resturang.

För detaljerade villkor, se  Resevillkor

Powered by SmugMug Log In